Dentalum stärker sin position i Skåne genom förvärvet av ABCARE Tandvård AB (Alfa Tandvårdskliniken) i Hässleholm. Tillträdet ägde rum den 28 februari 2023, och tillsammans med Alfa Tandvårdskliniken består Dentalum av sammanlagt 32 kliniker i tio regioner i Sverige. Med detta förvärv förvärv uppgår Dentalums proformerade[1)] omsättning till ca 484,8 miljoner SEK och EBITDA om ca 119,8 miljoner SEK.

Den 28 februari 2023 inleddes samarbetet med Lena Kager och Hans Nordgren med personal på kliniken i Hässleholm. Kliniken erbjuder idag främst allmän tandvård samt olika estetiska behandlingar såsom tandblekning och tandreglering.

”Vi har sedan en tid tillbaka funderat mycket kring nästa fas i livet och det bästa omhändertagandet av klinikens patienter och det stora underliggande tandvårdsbehov som finns i regionen. Med en större aktör i ryggen tror jag att vi tillsammans kan fortsätta att ta hand om klinikens patienter på bästa sätt och samtidigt göra något bra för regionen. Vi har alltid drivits av att få fortsätta utveckla verksamheterna och säkerställa högkvalitativ vård till våra patienter. Tillsammans med Dentalum får vi chansen att förverkliga detta och deras strategi med lokal förankring och högt självbestämmande på kliniken tror vi blir nyckelfaktorer för att fortsatt attrahera rätt personer till kliniken och erbjuda den bästa vården för våra patienter. Vi får dessutom möjligheten att driva vidare vår verksamhet på samma sätt som tidigare, vilket också var en avgörande faktor för oss i valet att sälja verksamheten”, säger medgrundaren och säljaren av ABCARE Tandvård AB (Alfa Tandvårdskliniken), Lena Kager.

”Det känns fantastiskt kul att få välkomna Lena och Hans och deras personal till Dentalum. Vi har pratat med Lena och Hans en längre tid för att hitta rätt tillvägagångssätt för ett samarbete och hur vi tillsammans kan tillgodose vårdbehovet i Hässleholm. Både Lena och Hans har ett starkt driv och bedriver en högkvalitativ vård. Det är avgörande parametrar för att omhänderta patienterna på ett långsiktigt, kvalitativ och hållbart sätt så att fler patienter får tillgång till bra vård. Lena och Hans har bedrivit sin verksamhet i över 30 år och har både ett fint rykte och bra lokal kännedom i regionen. Vi ser fram emot att fortsätta förvalta och förädla Alfa Tandvårdskliniken vidare när vi tillsammans vi genomför de planer vi har för Skåne”, säger Dentalums VD Max Dorthé Ladow.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Max Dorthé Ladow, VD och medgrundare, +46 709 85 97 83, [email protected] 
Marcus Ladow, Förvärvschef och medgrundare,  +46 763 45 80 80, [email protected]

Besök www.dentalum.com

Dentalum Operations AB (publ) är en snabbväxande tandvårdskedja med fokus på att förvärva lönsamma och hållbara tandvårdskliniker i Norden. Dentalums filosofi bygger på lokal förankring där klinikägarna får fortsätta vara entreprenörer och driva verksamheterna med hög självständighetsgrad även efter genomfört förvärv. Dentalum har som mål att bygga en organisation i världsklass och är övertygade om att rätt arbetsmiljö, utvecklingsmöjligheter och företagskultur skapar ett motiverande och engagerande arbetsklimat som leder till den högsta kvalitet av vård och en enastående service till våra patienter.

___________________________

1)Dentalums proformerade omsättning och EBITDA (RTM12/22) är exklusive kostnader för Dentalum Operations AB (publ) och IFRS-omklassificieringar, och inkluderande omsättning och EBITDA för ABCARE Tandvård AB.