För klinikägare

Bli en del av Dentalum

Det är betydligt svårare än man tror att driva en klinik. Mycket av tiden som klinikägare går åt till allt annat än det kliniska arbetet. Dentalum agerar som en Partner till dig och ditt team för att underlätta och frigöra mer tid i verksamheten.

Sälj din klinik

När är egentligen rätt läge att sälja sin klinik? Är det när det går som bäst, när pensionen närmar sig eller helt enkelt för att få ett kollegialt utbyte och dra nytta av fördelarna i en större kedja?

Dentalum erbjuder olika förvärvsmodeller som tar höjd för just den situationen som du som ägare befinner dig i och ser till att du oavsett tidpunkt får bäst betalt för din klinik. Vårt mål är att på bästa sätt förädla det värde som har skapats i kliniken genom att skräddarsy erbjudandet efter din tidshorisont så att vi tillsammans säkerställer det bästa partnerskapet eller övergången för dig, dina kollegor och dina patienter.

Om du tycker att Dentalum låter intressant och vill veta mer om vad din klinik är värd eller helt enkelt ta en förutsättningslös diskussion, är du välkommen att kontakta oss genom att klicka på knappen nedan.

Vårdfilosofi

Det är betydligt svårare än man tror att driva en klinik. Mycket av tiden som klinikägare går åt till allt annat än det kliniska arbetet.

Dentalum agerar som en Partner till dig och ditt team för att underlätta och frigöra mer tid i verksamheten. Dentalum kan stödja din klinik och stärka verksamhetens resultat genom att hantera alla processer som vi är experter på, nämligen:

  • Marknadsföring
  • Inköp och upphandling
  • Finansiering och skatt
  • Redovisning och löneadministration
  • Patientfinansiering
  • Rekrytering
  • Juridik och avtalsförhandling
  • Utbildning och konferenser

Hur går försäljnings­processen till?

01. Introduktion

Ett förutsättningslöst och introducerande möte arrangeras

02. Indikativt bud

Dentalum lämnar ett indikativt bud till klinikägaren

03. Genomlysning

Information och dokumentation om kliniken inhämtas

04. Köpavtal

Köpavtal upprättas med det slutgiltiga budet och med tillträdesvillkoren

Vi tror inte på centraliserade processer och toppstyrning, utan på den lokala förankringen där varje klinik får lov att vara unik. Genom att vara olika kan vi lära oss av varandra inom gruppen genom prestigelös kunskapsdelning, som inte bara utvecklar verksamheten och våra medarbetare utan som också bygger stark gemenskap och företagskultur. Vi investerar därför inte i rätt klinik utan i rätt personer som är med och bygger Sveriges starkaste tandvårdsorganisation tillsammans med oss. Låter detta spännande så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Marcus Ladow
Medgrundare & Förvärvschef