Dentalum expanderar ytterligare och inleder samarbete med Araz Borna genom förvärvet av NOVO DENTAL i Sundbyberg. Dentalum består därmed av 27 kliniker i nio regioner i Sverige. Genom detta förvärv, tillsammans med tidigare kommunicerade men ej tillträdda förvärv, uppgår Dentalums proformerade[1] omsättning till ca 422 miljoner SEK med ett EBITDA om ca 111 miljoner SEK.

Den 31 augusti 2022 inleder Dentalum samarbetet med Araz Borna tillsammans med hans personal på NOVO DENTAL. Kliniken är centralt belägen i Sundbyberg och har en bred och lång erfarenhet inom tandvård, med fokus på allmän tandvård, estetik och kosmetisk tandvård, kirurgi, implantatbehandlingar samt tandreglering med Invisalign.

”Jag träffade Dentalum redan i december 2019 och vi har följt varandras resa sedan dess och alltid haft en bra dialog och givande möten. Kliniken har haft en stabil utveckling sedan jag öppnade 2016. I takt med att vi har vuxit så har beslutet kring en försäljning och att därmed bli del av något större känts som ett naturligt nästa steg. Dentalum gör en spännande resa och har en stabil organisation med rätt värderingar. Det känns därför fantastiskt att nu bli en del av Dentalum och jag ser även mycket fram emot att få vara med och dela och utveckla best practice tillsammans med drivna och kompetenta kollegor inom gruppen”, säger Araz Borna, grundare av NOVO DENTAL.

”Det känns oerhört kul att äntligen få välkomma Araz och hans personal till Dentalum. Araz är en fantastisk person som är mycket noggrann och driven. Vi fick glädjen att lära känna varandra tidigt på vår resa och har följt NOVO DENTALs imponerande utveckling sedan dess. Det känns därför extra kul att allting nu är klart och att vi kan inleda ett efterlängtat samarbete i höst med Araz och hans duktiga medarbetare. Vi ser fram emot att fortsätta driva ett redan starkt utvecklingsarbete tillsammans med NOVO DENTAL”, säger Dentalums VD Max Dorthé Ladow.