Dentalum expanderar i Västerbotten och inleder samarbete med Cardo, Sandra och Carlen Toma genom förvärvet av Tandcenter Umeå och Tandcenter Lövånger. Dentalum består därmed av 29 kliniker i nio regioner i Sverige.

Den 30 september 2022 inleder Dentalum samarbetet med Cardo, Sandra och Carlen Toma tillsammans med hans personal på Tandcenter Umeå respektive Tandcenter Lövånger. Klinikerna har en bra placering i respektive stad och erbjuder allmän tandvård, implantatbehandlingar, estetisk tandvård samt tandreglering med ClearCorrect.

”När vi hade bestämt oss för att flytta från Umeå ned till Norrköping letade vi efter en samarbetspartner som kunde fortsätta med det arbete vi hade påbörjat på klinikerna i Västerbotten. När vi då träffade Dentalum insåg vi att klinikerna, tillsammans med Dentalum, inte bara får fortsätta arbeta precis som tidigare i bolagets decentraliserade struktur, utan även att den kommande utvecklingen skulle ligga i linje med vår vision om kvalitativ tandvård och hög service till patienterna. Dentalum erbjuder även ett brett stöd till vår nya klinikchef i olika typer av verksamhetsrelaterade frågor. Den kombinationen tyckte vi kändes perfekt. När vi sedan fördjupade våra dialoger har jag även insett att detta är en partner som jag vill arbeta närmare och vi kommer därför, trots att vi flyttar från klinikerna i Umeå och Lövånger, inleda ett samarbete även för våra nya verksamheter i Norrköping och Ljungsbro.”, säger Cardo Toma, grundare av Tandcenter Umeå och Tandcenter Lövånger.

”Det är ett väldigt spännande samarbete som vi nu har glädjen att påbörja tillsammans med Cardo, Sandra och Carlen. De har alla tre visat prov på hög företagsamhet, noggrannhet i arbetet och sunda grundvärderingar i bygget av deras företagskultur och det är något som vi gärna utvecklar vidare tillsammans med dem och samtliga medarbetare på klinikerna. Genom teamen på Tandcenter Umeå och Tandcenter Lövånger vill vi stötta upp verksamheterna för att fortsatt möta upp det stora vårdbehovet som föreligger i hela Norrlandsregionen. Att Cardo även har ett starkt driv kring en fortsatt expansion tillsammans med Dentalum gör att samarbetet känns än mer spännande.”, säger Dentalums VD Max Dorthé Ladow.