Dentalum inleder samarbete med Alexander Johansson och expanderar till Skåne genom förvärvet av TandCity Sweden AB i Malmö. Koncernen består nu av sammanlagt 31 kliniker i tio regioner i Sverige.

Den 29 december 2022 inledde Dentalum samarbetet med Alexander Johansson och hans personal på TandCity Sweden AB i Malmö. Kliniken erbjuder idag främst allmän tandvård, implantatkirurgi samt olika estetiska behandlingar såsom tandblekning och tandreglering med Invisalign.

”Jag har sedan en tid planerat för att återvända till Sverige och arbeta på kliniken i Malmö. När Dentalum kontaktade mig insåg jag att det fanns en möjlighet att få bli en del av en spännande resa och samtidigt få ett fortsatt stort ansvar att driva vidare kliniken på det sätt som jag önskar. Jag drivs av entreprenörskapet och har många järn i elden, där utveckling av tandvården alltid varit en fundamental del. Att få fortsätta utveckla verksamheten och dessutom göra det tillsammans med Dentalum känns oerhört motiverande.”, säger grundaren av TandCity Sweden AB, Alexander Johansson.

”Det känns fantastiskt kul att få välkomna Alexander och hans personal på TandCity till Dentalum. Alexander är en sann entreprenör och hans driv och engagemang för tandvården är verkligen inspirerande. Vi är stolta över att expandera till en tionde region genom partnerskapet med TandCity och ser fram emot mot att fortsätta att utvecklas tillsammans på vår gemensamma resa.”, säger Dentalums VD Max Dorthé Ladow.